Alé BTC Ljubljana predstavil drese za novo sezono

Italijansko moštvo z močnim slovenskim pridihom Alé BTC Ljubljana je predstavilo drese, v katerih bodo nastopali v prihodnji sezoni. Te bodo barvno zelo podobni letošnjim, nekoliko pa bo spremenjen vzorec.

Opremljevalec ekipe bo v novi sezoni še vedno italijanski Alé, ki je tudi imenski sponzor. Z novim dizajnom želijo dres narediti bolj moderen in stopiti v korak s časom.

Dres je produkt linije PRS (Pro Racing System), ki ga Alé razvija skupaj z moštvom. Slovi po svoji aerodinamiki, ki jo dosežejo s taki imenovanim telesnim skeniranjem. Tega so izvajali preko preteklih sezon, glede na zbrane podatke pa dres nato dokončno razvili v vetrovniku.

V novem dresu bosta v prihodnji sezoni nastopali dve Slovenki, kar je pol manj kot v letošnji sezoni. Urška Žigart je namreč odšla v Avstralijo k Mitchelton-Scottu, Urška Bravec pa je ostala brez pogodbe. Tako v ekipi ostajata le Urša Pintar in Eugenia Bujak.

Glavno orožje ekipe bo še naprej Španka Mavi Garcia, ki je navduševala že v letošnji sezoni. Najboljši rezultat je dosegla na klasiki Strade Bianche, kjer je kot edina do zaključnih kilometrov uspela sledila Annemiek van Vleuten, nato pa morala priznati premoč starejši tekmeci, sama pa se zadovoljiti z drugim mestom.

Ekipo so sicer letos okrepile tri kolesarke, posebno pozornost pa je potrebno nameniti nekdanji svetovni podprvakinji v vožnji na čas Marlen Reusser in mladi talentirani Sophie Wright.

Prejšnji članekNovonastali kolesarski sindikat privabil že 160 kolesarjev
Naslednji članekFabio Jakobsen se še ne želi srečati z Groenewegenom