Albertu Contadorju odstranili več kot 100 benignih tumorjev

Alberto Contador je v prazničnem obdobju obiskal kirurga, da bi odstranil nekaj benignih tumorjev. Kot se je izkazalo, jih je imel na telesu več kot sto, zaradi česar je imel po koncu operacije večji del telesa prekrit s povoji.

Nekdanji španski kolesar, danes pa lastnik ekipe Eolo-Kometa, Alberto Contador v prazničnem obdobju spominja na mumijo. Telo ima namreč zaradi operacije povsem ovito s povoji.

Španec je prestal operacijo benignih tumorjev, ki jih je imel na telesu preko 100. Gre za nerakave tvorbe, ki ne ogrožajo življenja, a vseeno lahko pritiskajo na tkivo in poškodujejo živce ali pa povzročijo slabšo prekrvavljenost posameznih delov telesa.

Contador je svoje sledilce nagovoril v videoposnetku na Instagramu, kjer je razkazal svoje oblepljeno telo.

“Včeraj je bil čas za obisk servisa. Moral sem odstraniti nekaj lipomov in izkazalo se je, da jih imam več kot 100!” je zapisal 40-letnik.

Okrevanje bo trajalo nekaj časa, a kasneje se bo brez težav vrnil na kolo. Sam še vedno ostaja zelo aktiven kolesar, redno v sklopu svojega dela strokovnega sodelavca Eurosporta tudi prevozi najpomembnejše vzpone največjih dirk koledarja.

To je kolo, ki ga bom uporabljal prihodnji mesec,” je v posnetku še povedal Contador in pokazal na kolo AURUM Magma, enega izmed modelov lastne znamke koles. “Ko se vrnem, bom hiter kot metek,” se je še pošalil Španec.

Prejšnji članekWilco Kelderman obljublja popolno podporo Primožu Rogliču na Dirki po Italiji
Naslednji članekEgan Bernal prestal operacijo nosu za boljši pretok zraka med dirkami