Alberta Contadorja zaradi zmage Fortunata čaka 1600-kilometrska pot s kolesom

Zmaga Lorenza Fortunata na vrhu Zoncolana je predstavljala prvo profesionalno zmago za moštvo Eolo-Kometa. Italijanski prokontinentalni ekipi poleg Ivana Bassa poveljuje Alberto Contador, ki je obljubil, da se ob etapni zmagi svoje ekipe s kolesom poda na pot od Madrida do Milana.

Eolo-Kometa je luč sveta ugledala leta 2018, ko je fundacija Alberta Contadorja začela svoj velikopotezni načrt. Na čelo zasedbe je stopil sedemkratni zmagovalec Grand Tourov Alberto Contador, ki si je za sodelavca izbral nič manj uspešnega Ivana Bassa.

Po treh letih kontinentalnega statusa so letos prestopili v svet prokontinentalnih moštev in prvič dobili povabilo na Dirko po Italiji. Za italijansko zasedbo je bil to ogromen korak v smeri proti vrhu, a velikih pričakovanj pred Girom niso imeli.

Alberto Contador je pred italijanskim krogom zato napovedal, malo za šalo malo za res, da se bo v primeru osvojene etape enega izmed članov moštva, s kolesom podal iz Madrida v Milano, kjer se letos konča Dirka po Italiji.

Med obema krajema je skoraj 1600 kilometrov, kar predstavlja nekaj manj kot polovico kilometrine, ki jo kolesarji prevozijo na Giru. Contador sicer z dotično razdaljo večjih problemov ne bi smel imeti, a če želi ujeti zaključno ceremonijo prihodnji vikend, bo moral pridno obračati pedala. Vsak dan ga namreč čaka 200 kilometrov vožnje.

Španski zvezdnik se s svojo napovedjo danes sicer ni obremenjeval. Na Twitterju je delil posnetek lastnega veselja ob uspehu svojega varovanca. Ob prihodu Lorenza Fortunata v cilj je pred televizijskim zaslonom kričal na ves glas in spodbujal mladega Italijana, ki se je vozil proti ciljni črti.

Prejšnji članekJan Tratnik pred vrati raja, zaprl mu jih je Fortunato
Naslednji članekKdo je 25-letni Italijan, ki se je postavil ob bok najboljšim?