AG2R Citroen predstavil BMC-jevo kolo za novo sezono

Francosko moštvo AG2R Citroen v novo sezono vstopa dodobra spremenjeno. Že ime razkrije, da so dobili novega imenskega sponzorja, spremembe pa so se zgodile tudi na področju opremljevalca koles. Dosedanja kolesa Eddy Merckx bo nadomestilo švicarsko podjetje BMC.

Člani francoskega moštva bodo v novi sezoni nastopali na BMC-jevem modelu Teammachine SLR 01. To bo opremljeno s Campagnolovo Super Record EPS opremo.

BMC Teammachine SLR01 (vir: twitter)

Okvir bo večinoma bele barve, zgornji del okvirja in nosilec krmila pa bosta obarvana v oranžno-rdečo barvo. Minimalistično barvno shemo bo dopolnil še črn napis BMC.

Campagnolo bo poskrbel tudi za obroče. Ekipa bo nastopala na obročih Campagnolo Bora WTO, kar pomeni, da bo italijansko podjetje poskrbelo za celotno opremo kolesa.

BMC je v osemminutnem videu predstavil celoten postopek sestave kolesa.

»Campagnolo je v kolesarskem svetu poznano po kakovostni opremi, kolesarski zapuščini in ljubezni do športa. Združenje tako dobre znamke z našim novim opremljevalcem BMC-jem mi daje samozavest ob vstopu v novo obdobje AG2R Citroena,« je ob predstavitvi kolesa povedal direktor ekipe Vincent Lavenu.

Campagnolo bo v novi sezoni opremljal štiri ekipe World Toura. Poleg AG2R Citroen bodo italijanski tradiciji prisegali še pri UAE Emiratesu, Cofidisu in Lotto Soudalu. Tudi kolesa BMC ne bodo vozili le pri francoskem moštvu, švicarsko podjetje bo namreč opremljalo tudi Qhubeko Assos.

AG2R Citroen bo v novo sezono vstopil dodobra spremenjen. Moštvo je doživelo številne kadrovske spremembe. V ekipi so se namreč odločili, da se v prihodnje raje posvetijo enodnevnim klasikam kot lovu na tritedenske dirke. Skladno z novimi smernicami so moštvo okrepili Greg Van Avermaet, Bob Jungles in Michal Schär, k ekipi DSM pa je odšel do sedaj glavni mož ekipe Romain Bardet.

Članek vsebuje partnerske povezave Amazona. Če kupite katerikoli izdelek preko klika na povezavo, lahko Peloton Slovenija prejme provizijo. To na ceno izdelka, ki ga kupujete, ne vpliva. Na ta način podprete našo stran brez kakršnegakoli stroška.

Oprema, ki jo uporablja AG2R Citroen

Prejšnji članekChris Froome bo prestavil prvo srečanje z novimi sotekmovalci
Naslednji članekTrije kolesarji v tednu dni postali očetje