Addy Engels: ”Ko je imel težave s kolesom, sem mislil, da je konec”

Člani Jumbo-Visme so med kronometrom Primoža Rogliča doživeli čustveni vrtiljak. To je priznal tudi športni direktor Addy Engels, ki je na vrhu Svetih Višarij pospremil vožnjo Slovenca in ob njegovih težavah s kolesom že pomislil, da je vse izgubljeno.

Pravljično, filmsko, kičasto. Zgodba na 20. etapi Dirke po Italiji se je razpletla po željah Slovencev in vseh privržencev Jumbo-Visme. A kot je že značilno za Primoža Rogliča, tudi tokrat ni šlo brez drame.

Slovenec je bil na vzponu odlično na poti, da stopi 26 sekund zaostanka in obleče rožnato majico. Ob prednosti 16 sekund na drugem vmesnem času so v ekipi začeli verjeti, da je preobrat mogoč, nato pa se mu je snela veriga s kolesa in kazalo je, da bo tudi tokrat potegnil krajšo.

”Bil sem na kolesu za Seppom Kussom. Nato sem čakal na cilju. Zdelo se je, da vse poteka izredno počasi,” je po koncu dirke povedal Addy Engels.

”Ko je imel težave s kolesom, sem mislil, da je konec, a na srečo je ostal osredotočen. Zadnji del je odpeljal izjemno,” je svoje občutke opisal Nizozemec.

Engels je priznal tudi, da je Rogliča do vrha gnala izjemna kulisa, ki smo mu jo pripravili rojaki. Skozi morje slovenskih zastav je grizel proti cilju in upal, da bo kljub težavam na koncu dovolj za rožnato majico.

”Veliko mi pomeni, da mu je to uspelo pred domačo publiko, njemu pa to pomeni še veliko več,” je še dodal Engels.

Prejšnji članekLe redki kolesarji so za seboj potegnili celoten narod
Naslednji članekPrimož Roglič – rimski bog zmage