Adam Yates novi član UAE Emiratesov

Tadej Pogačar vsako leto dobiva več pomoči. Zadnjo v vrsti okrepitev oddelka za etapne dirke predstavlja Adam Yates, ki se k Arabcem seli iz vrst Ineos Grenadiersov.

Nekaj časa se je šušljalo, danes pa je novica postala uradna. Adam Yates zapušča vrste Ineos Grenadiersov in se seli k UAE Emiratesom. Z ekipo je sklenil triletno pogodbo.

Britanski kolesar je že vrsto let eden najboljših kolesarjev za krajše etapne preizkušnje. K Ineos Grenadiers je sicer prvotno prišel kot kolesar za tritedenske dirke, a na treh Grand Tourih ni dosegel tistega, kar je bilo od njega pričakovano.

Prestop k UAE Emiratesom je drugačen. Ekipa ga v prvi vrsti vidi kot kolesarja za enotedenske dirke, razgibane klasike in pomočnika na Grand Tourih. Ekipa ima v Tadeju Pogačarju že aduta za zmage, a Slovenec okoli sebe potrebuje močnejšo ekipo, kot jo je imel na razpolago do sedaj.

Yates ima torej potencial postati eden ključnih pomočnikov Pogačarja, hkrati pa bo Slovenca nekoliko razbremenil v preostanku sezone. Arabci namreč našega kolesarja ne bodo več pošiljali na sleherno tedensko dirko, ki jo želijo osvojiti, saj bo del njih lahko napadal tudi Yates. Najbolj očiten primer tega bo verjetno UAE Tour, kjer sta zadnji dve leti boj za zmago bila prav Pogačar in Yates.

Zelo sem vesel, da sem se pridružil UAE Emiratesom. Videl sem, kako so skozi leta rasli in priložnosti za prestop nisem mogel zavrniti. Čutim, da prihajam v najboljša kolesarska leta in ekipa bo iz mene potegnila največ. Veselim se dirkanja s številnimi najboljšimi kolesarji sveta in verjamem, da lahko pomagam ekipi postati številka ena na svetu,” je ob prestopu povedal Britanec.

Yates je v svoji karieri zbral osemnajst zmag, pod zadnjo se je podpisal pred mesecem dni, ko je bil najboljši na Dirki po Nemčiji. Njegovi najprestižnejši etapni zmagi sta sicer tisti z Dirke po Kataloniji in UAE Toura, največji enodnevni uspeh pa je dosegel z zmago na klasiki San Sebastian.

Prejšnji članekFilippo Ganna določil termin lova na rekord in s tem razjezil rojake
Naslednji članekJulian Alaphilippe tik pred zdajci dobil pomembnega pomočnika za branjenje mavrične majice